drum.png

 

Greif Falkenberg

Det hele begyndte med et lille fiske-salteri i Örnsköldsvik
 
Startskuddet for Greif Falkenberg var faktisk et fiskesalteri, Gösta Hannells Fisksalteri, som kom i vanskeligheder under 2. Verdenskrig. Der var ikke mangel på fisk, men det var sværere at få fat i tromler. Den opfindsomme fisker startede egen produktion. Dette initiativ viste sig at blive startskuddet for det tidligere Hannells Industrier AB, som i dag er en del af den globale emballagekoncern Greif.
 
Fra Örnsköldsvik til Falkenberg
 
Emballageproduktionen voksede hurtigt. I begyndelsen af 1950’erne blev de første ståltromler produceret, hvilket resulterede i opførelsen af en hel fabrik til formålet. Produktionen i Örnsköldsvik startede i 1955.
 
Fabrikken i Falkenberg blev opført for at servicere hele Vestkystens hurtigt voksende petrokemi industri i 1968. I begyndelsen blev der kun produceret ståltromler, men året efter startede produktionen af fiberpaptromler, og siden fulgte flere nye produkter i takt med industriens udvikling. Produktionen af plastemballage, som i dag er et vigtigt og voksende forretningsområde, blev allerede introduceret i 1973.
 
Danmark & Norge med i koncernen
 
Danmark kom med i 1998 med erhvervelsen af Erik Roug A/S. Fabrikken producerede allerede stål- og plasttromler, men i dag fremstilles også dunke og flasker i plast på fabrikken i Herning.
 
Næste fabrikserhvervelse var den norske ståltromleproducent Fredrikstad Blikk & Metalvarefabrikk. Siden ejerskiftet i 2001 er sortimentet blevet udvidet, blandt andet med forskellige plastprodukter. I 2008 blev Kemetyls fabrik for specialflasker samt Östensjös produktion af plasttromler i Norge tillige erhvervet.
 
Fokus på plast og stål
 
I løbet af 2007 blev tromleproduktionen lukket ned i Örnsköldsvik - dog beholdte man fiskesalteriet i koncernen. I december 2008 blev blikafdelingen solgt til Emballator-koncernen.
 
I dag
 
I november 2009 blev fabrikkerne i Falkenberg, Fredrikstad og Herning solgt til Greif koncernen, som med sin globale tilstedeværelse indebar ejere med stor kapacitet.
 
Tilsammen med de øvrige Greif fabrikker i Västerhaninge, Sverige og Hedehusene, Danmark udgør de fire sites tilsammen Greif Scandinavia med hovedkontor i Falkenberg. Store investeringer bliver gjort for fremtiden og dermed fortsætter vores spændende udvikling.
 
Læs gerne mere om vores komplette produktsortiment, som Greif Scandinavia kan tilbyde i listen foroven.